Vianočné malinové makrónky

Vianočné malinové makrónky
Vianočné malinové makrónky Foto: ilustračné, GettyImages

Chcete sa blysnúť pred rodinou? Upečte im na Vianoce dokonalé pečivo v podobe malinových makróniek. Zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.

Ingrediencie pre:
1 plech
Na makrónky

130 g cukru múčka
110 g mandlí
2 ks bielka
65 g cukru krupica
4 kvapky ružového potravinárskeho farbiva

Na náplň

50 ml smotany na šľahanie
100 g bielej čokolády
45 g malinovej marmelády

Postup:
01.

Najprv zmiešajte práškový cukor s mandľovou múčkou a zmes nasypte bokom do veľkej misy.
02.

Bielky vyšľahajte spolu s krupicovým cukrom v tuhý sneh. Nakoniec primiešajte aj farbivo alebo trochu likéru a pomaly všetko vmiešajte do zmesi práškového cukru a mandľovej múčky.
03.

Hotové cesto vložte do plniaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie nastriekajte kolieska s priemerom asi 3 centimetre. Tá potom nechajte asi 4 hodiny schnúť.

04.

Vyschnuté kolieska pečte v rúre vyhriatej na 140 stupňov Celzia asi 10–12 minút.
05.

Hotové makrónky nechajte vychladnúť, a až potom ich zložte z papiera.
06.

Než makrónky vyschnú, pripravte si náplň. Krátko povarte smotanu, a potom v nej za stáleho miešania rozpustite čokoládu.
07.

Krém nechajte úplne vychladnúť, a nakoniec do neho vmiešajte kvalitnú malinovú marmeládu s kúskami ovocia.
08.

Hotovou náplňou namažte polovicu makroniek a druhú polovicu priklopte ako klasické zlepované pečivo.

Zdroj: www.prozeny.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom