Orechovo rebarborová delikatesa

Rebarborovo orechová delikatesa, koláč, jedlo, recept, pečenie
Thinkstock

Ani dnes sme na vás nezabudli s receptom na chutný koláčik.

Budeme potrebovať

Suroviny

5 vajec, 80 g krupicového cukru, 80 g masla, 60 g svetlej strúhanky, 1 vanilkový cukor, 100 g vlašských orechov, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu

Plnka: 300 g rebarbory, 100 ml vody, 50 g krupicového cukru, 100 g ríbezľového lekváru, 1 červené tortové želé

Postup

Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom do peny. Pridáme rozpustené vlažné maslo a ešte päť minút šľaháme. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy zmiešané so strúhankou. Cesto rozotrieme na plech s vyšším okrajom (25 x 30 cm), ktorý sme vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na dlhšie kúsky, podlejeme 100 ml vody, pridáme cukor, povaríme asi 5 minút a necháme vychladnúť. Potom ju necháme odkvapkať na sitku. Povrch vychladnutého koláča potrieme lekvárom a rozložíme naň rebarboru. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Namiesto vody použijeme nálev z rebarbory. Rebarboru polejeme želé a koláč uložíme do chladničky. Po stuhnutí ho pokrájame.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom