Máme pre vás opäť prichystaný skvelý recept. Treba len vyskúšať.
Na prípravu budeme potrebovať takzvanú formu „srnčí chrbát“.
Suroviny:
Dve väčšie jablká,
hrsť hrozienok,
2 lyžičky mletej škorice,
4 vajcia, 1 vanilkový cukor,
80 g práškového cukru,
100 g zmäknutého masla,
150 g hladkej múky, 1 sáčok kypriaceho prášku.
Tuk a hrubá múka na formu.
Postup:
Očistené jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s hrozienkami a škoricou. Necháme stáť pokiaľ nevymiešame cesto.
Cesto si pripravíme nasledujúcim spôsobom: Do misy dáme žĺtky, vanilkový i práškový cukor a zmäknutý tuk. Šľaháme 15 minút. Potom pridáme jablkovú zmes, preosiatu múku s práškom do pečiva. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zamiešame do cesta.
Cesto rovnomerne rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150°C asi 25-30 minút. Po upečení ho necháme chvíľu vychladiť. Potom ho opatrne vyklopíme a pocukrujeme.