Jablkový chlebíček

Jedlo, zákusok, koláč, strava, výživa
shutterstock.com

Máme pre vás opäť prichystaný skvelý recept. Treba len vyskúšať.

Na prípravu budeme potrebovať takzvanú formu „srnčí chrbát“.

Suroviny:

Dve väčšie jablká,

hrsť hrozienok,

2 lyžičky mletej škorice,

4 vajcia, 1 vanilkový cukor,

80 g práškového cukru,

100 g zmäknutého masla,

150 g hladkej múky, 1 sáčok kypriaceho prášku.

Tuk a hrubá múka na formu.

Postup:

Očistené jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s hrozienkami a škoricou. Necháme stáť pokiaľ nevymiešame cesto.

Cesto si pripravíme nasledujúcim spôsobom: Do misy dáme žĺtky, vanilkový i práškový cukor a zmäknutý tuk. Šľaháme 15 minút. Potom pridáme jablkovú zmes, preosiatu múku s práškom do pečiva. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zamiešame do cesta.

Cesto rovnomerne rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150°C asi 25-30 minút. Po upečení ho necháme chvíľu vychladiť. Potom ho opatrne vyklopíme a pocukrujeme.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk